Aankoop

  • Een aankoopmakelaar adviseert de koper van een huis.
  • Een verkoopmakelaar adviseert de verkoper van een huis.

Op het eerste gezicht lijkt dat volkomen logisch en niets bijzonders. Stel, u wilt een huis kopen. In de meeste gevallen krijgt u dan te maken met de makelaar van de verkopende partij. Deze verkoopmakelaar behartigt niet w belang, maar dat van de verkoper. Veel mensen zijn zich dat onvoldoende bewust. Daarom is het altijd verstandig een eigen, onafhankelijke adviseur in de arm te nemen: een NVM-aankoopmakelaar.

Natuurlijk bent u niet verplicht een aankoopmakelaar in te schakelen. Maar dan mist u wel zijn/haar kennis en ervaring en moet u bijvoorbeeld ook zelf onderhandelen met de verkoopmakelaar. Vergelijkt u het maar eens met twee mensen die een juridisch geschil hebben. Ook dan neemt elke partij een eigen adviseur (advocaat) in de arm. Met makelaars is het eigenlijk net zo. Een huis kopen doe je immers niet zomaar en juist dan is het prettig als een deskundige adviseur voor w belangen opkomt.

Ter verduidelijking: een NVM-makelaar kan de ene keer aankoopmakelaar zijn en de andere keer verkoopmakelaar. Hij heeft zowel van aankoop als verkoop veel verstand. Een NVM-makelaar mag echter nooit tegelijkertijd optreden voor de verkoper en koper bij n en hetzelfde huis. Net als een advocaat die niet tegelijkertijd voor beide partijen mag werken.

Kortom: voorkomen is beter dan genezen; bespaar dus niet op een goed advies!

Voordat u tot aankoop van een woning overgaat is het van belang te weten wat de financile consequenties gaan zijn; laat u dus hierover vooraf informeren. Vervolgens kunt u via internet (www.funda.nl) een aardig idee krijgen van wat er zoal te koop is. Als een geselecteerd object aan u verwachtingen voldoet, is de vervolgstap het maken van een afspraak bij de verkopend makelaar om een eerste indruk op te doen. Is de belangstelling gewekt? Schakel dan voor de 2e bezichtiging en de vervolgstappen een aankopend makelaar in! Als koper zijnde heeft u een onderzoeksplicht: de plicht om u goed te (laten) informeren over de ins- en outs van een woning alvorens u tot aankoop overgaat. Uw aankoopmakelaar adviseert u hierover en behoedt u voor problemen die kunnen ontstaan na de aankoop van een woning.

Verantwoord een huis kopen regelt u via Bea de Bruin Makelaardij: u krijgt professionele persoonlijke ondersteuning bij de aankoop van uw woning met als doel jarenlang woonplezier!

Contactgegevens:
Bea de Bruin Makelaardij
Doornseweg 32
3832 RM Leusden

06 -21 88 33 68
info@beadebruinmakelaardij.nl
www.beadebruinmakelaardij.nl

Verder naar: